koffiekoeken

Een bakdemonstratie voor het maken van lekkere koffiekoeken.

Weg met het droge biscuitje bij de koffie. In de plaats daarvan een verse zelfgebakken koffiekoek. Lekker van smaak, lekker van geur!

Recepten

Gerezen bladerdeeg

1 Kg bloem,

50 gr gist,

350 cl water of melk,

50 gr suiker,

3 eieren,

18 gr zout,

50 gr boter,

500 gr toerboter,

deegtemperatuur +/- 25°, 3 x 3 toeren na mekaar

Deeg uitrollen tot rechthoek van 1 cm dik

Toerboter verdelen over 2/3 van de rechthoek

Dichtvouwen in 3

Eerst stuk zonder boter naar binnen, dan 3 keer 3 toeren geven

Dus deeg telkens +/- 1 cm dik uitrollen en telkens opvouwen in 3

 

Soezen beslag

250 cl water,

125 gr boter,

200 gr bloem,

+/- 5 eieren,

snuifje zout

Het water met de boter en zout aan de kook brengen

Van het vuur nemen en bloem toevoegen, terug op vuur en droog roeren

eieren één voor één onder roeren tot smeuïge massa

 

Vlaaideeg

1 Kg bloem,

450 cl water of melk,

17 gr zout,

50 gr suiker,

50 gr gist,

1 ei,

150 gr boter (margarine),

150 gr luxe verbeteraar