011 44 73 89 info@tuinhierthent.be
Dinsdag 13 december waren we met maar liefst 66 leden die genoten hebben van deskundige uitleg over kaas en wijn.
Natuurlijk hebben we naast de nodige uitleg ook mogen proeven van verschillende wijnen en kazen.
Chris Engels, wijnboer met een 4,5 ha grote wijngaard in België, heeft met veel passie verteld over hoe wijnen worden gemaakt, hoe proeven, welke soorten bestaan er en zo veel meer. Voor meer info verwijs ik graag door naar zijn website https://www.vinadis.be/
Met minstens evenveel passie wist Peter Boonen van Catharinadal https://www.catharinadal.be/ ons veel bij te brengen over de vele soorten kazen die er bestaan en alles wat er bij komt kijken om kazen te maken.
Belangrijk om te vermelden is dat dit een eenmalige voordracht is geweest van dit duo en er in wezen geen herhaling gaat komen. Misschien een beetje spijtig voor de personen die hier niet bij konden zijn, maar wij van Tuinhier ’t Hent-Lille hebben dit toch maar mooi mee mogen maken.
Chris en Peter zijn het perfecte duo om met veel humor hun zeer uitgebreide kennis over te brengen. Na deze avond is iedereen zich er heel goed van bewust hoe veel kennis er nodig is om een top product op de markt te brengen en hoe weinig, nu spreek ik voorzichtig voor mezelf maar heb het van vele anderen gehoord, we eigenlijk maar kennen van wijn en kazen.
Bedankt Chris en Peter!